Jag berättade tidigare om romanen
och nu har jag fått tag på Frank Meiers receptsamling
som har getts ut i nytryck.
Originalet är från 1936.
I romanen beställer en av huvudpersonerna ofta en Bijou,
så jag var tvungen att testa att göra en sån...
Det behövs
en tredjedel vermouth
en tredjedel gin
en tredjedel grön chartreuse
(eller curaçao).
Chartreuse hittade vi på vingården
som ligger intill klostret med samma namn, nära Caux.
Vermouth finns många, men vi valde här en
Kina Karo från Lagrasse
(se separat inlägg om Kina Karo!)
Oj, vad starkt!
Chartreusen är extremt stark, 55%,
så det går bra att minska den andelen!
Den ska helst toppas med ett körsbär inlagt i Maraschino,
men det får jag leta vidare efter...
Blev drinken god? 😋
SvaraRaderaJa, men väldigt stark, så lite mindre chartreuse är att rekommendera :)
Radera