Brev från Servian

söndag 8 september 2024

Demoisellerna i Bouzigues...


Häromdagen gjorde vi en lunchutflykt till Bouzigues, 
den lilla byn som ligger vid lagunen Étang du Thau.

Här jobbar nästan alla med skaldjur... 
Det bor drygt 1600 invånare i byn
 och det finns minst 20 skaldjursrestauranger!


De flesta restaurangerna ligger längs strandpromenaden, 
men vi gillar att sitta intill vattnet, 
där båtarna landar skaldjuren direkt från odlingarna.


Ställningarna i vattnet syns på långt håll, 
och det är där odlingarna av musslor och ostron finns.
I bakgrunden syns staden Sète. 


Som många andra är Les Demoiselles Dupuy 
både odlare och restauratörer.


Där är en skön, avslappnad stämning...


Kan du tyda menyn? 
Annars berättar de gärna vad som serveras.


Vi började med gratinerad ostron. 
Ett säkert kort för dig som är ovan att äta råa ostron.
Såå gott!


Extra pluspoäng för de fina ostrontallrikarna!


Vi fortsatte med makrill och gratinerade musslor. 
Tyvärr var inte brasucade'n klar (en jättegod musselgryta).
Det går bra att dela på rätterna. 
 


Till skaldjuren passar det bra med lokalt Picpoul de Pinet
det friska vita vinet som odlar på sluttningarna precis ovanför lagunen. 



Mätta och belåtna gick vi en sväng längs vattenbrynet, 
byn syns i bakgrunden.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!