Brev från Servian

söndag 8 september 2024

Tielle till lunch...


I dag blev det en enkel lunch,
tielle och tomatsallad. 

Har du smakat tielle?
Det är en liten paj som är typisk för staden Sète och det 
sägs att den kom dit sjövägen med italienare på 1800-talet. 

Numera finns den i kyldisken i de flesta affärerna häromkring, 
och i Sète finns särskilda tielle-affärer med lokaltillverkade pajer.


 Inuti pajen finns en blandning med lite kryddig tomatsås och bläckfisk.



Det passar bra med en enkel tomat-mozzarella-sallad till.
Jag kryddar med lite pesto och salicorne.

Salicorne (glasört) växer nära salthaltigt vatten, den är krispig och god att äta rå. Vi hittar den t.ex på Grand Frais här i Béziers.

Bon appétit!







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!