Brev från Servian

lördag 7 september 2024

Fikon & Chèvre...


Häromdagen åket vi förbi vår gamla by Servian och tittade till fikonträdet som står bland vinfälten.

Det är dags, fikonen är mogna! 


Just där är det ingen som bryr sig om dem, så vi tycker att vi gör en insats som tar hand om dem...

En klassiker är ju fikon i kombination med getost; chèvre

Jag gjorde ett inlägg om det på instagram och vill även här poängtera att chèvre uttalas -chäävre- och absolut inte -sjevreee-. 


Kan vi hjälpas åt att sprida det?!




För en enkel tarte au chèvre tar du:

en färdig pajdeg (pâte feuilletée) och rullar ut på en plåt

skiva en rulle getost, så mycket du vill ha

varva med färska fikon eller något annat gott

klipp gärna färsk rosmarin över

grädda i 10-12 minuter i 200 grader

Njut!!



2 kommentarer:

  1. Underbart att du är tillbaka. Har så många av dina recept sparade fr ”gamla” Brev fr Servisn 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vad roligt att höra! Ha det så gott, kram!

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!